Sfaturi pentru casă

Orezul gătit într-o pungă de plastic provoacă următoarele riscuri în organism

Gătiți cumva orez într-o pungă? S-ar putea să vă intereseze să știți că nu este o opțiune foarte sănătoasă. Studiile științifice au confirmat în cele din urmă ceea ce poate bănuiați de mult timp.

O cultură a consumului Orez în Slovacia nu este la fel de puternică ca în țările din Orientul Îndepărtat, dar noi încă mâncăm destul de mult după standardele europene. Acest lucru este foarte bun, deoarece aceste cereale albe sunt un mare sprijin pentru sănătate și buna funcționare a organismului. Există doar o mică problemă. Dintr-o dată, producătorii de orez au decis să îl vândă într-o formă neobișnuită: împărțit în pungi de plastic. Multor oameni nu le-a plăcut acest joc de la început.

Aruncarea plasticului cu alimente în apă clocotită pare, la prima vedere, o idee din categoria – ca să o spunem pe șleau – inutilă. Temerile noastre reflectă realitatea? Din păcate, da. Studiile științifice confirmă acest lucru. Rezultatele lor ne-au confirmat în cele din urmă inevitabilul. Gătitul orezului în pungi de plastic este pur și simplu nesănătos.

Orez cu adaos de plastic

Chiar și orezul care nu a fost ambalat în saci, dar este de proastă calitate, are o compoziție care cu greu poate fi lăudată. Conform studiilor științifice, acest orez fin conține adesea microparticule de plastic: polietilenă, polipropilenă și polietilen tereftalat. Închiderea sa în ambalaje de plastic este deja o adevărată crimă.

În special atunci când se încălzesc pungile de plastic pentru cumpărături care sunt sigilate în ele, substanțele chimice migrează. Situația devine cu adevărat gravă pentru organism atunci când orice grăsime ajunge într-o oală de orez fiert. Doar puțin ulei este suficient pentru a dizolva cu ușurință substanțele chimice din plastic, iar la cină avem risotto cu Bisfenoli.

Orez în buzunar. Care sunt riscurile?

Consecințele consumului regulat de orez fiert în pungă pot fi cu adevărat grave. Potrivit oamenilor de știință, putem vorbi despre efecte negative asupra echilibrului hormonal, boli ale organelor genitale și probleme de fertilitate, printre altele.

Așadar, cum ar trebui să gătim orezul? În afară de a scăpa de pungi, trebuie să ținem cont de un lucru. Cel mai bine este să punem particulele în mai puțină apă decât suntem obișnuiți. În acest fel, niciun beneficiu pentru sănătate nu „scapă” și ne putem bucura de efectele lor benefice asupra organismului. Pentru o cană de granule avem nevoie doar de aproximativ 1,5 căni de apă. Bineînțeles, trebuie să fim atenți să nu o ardem!

Leave a Response