Sfaturi pentru casă

Învață cum să păstrezi usturoiul în mod tradițional. Acesta va dura foarte mult timp

Usturoiul este considerat una dintre cele mai sănătoase legume. Dacă este cultivat pe cont propriu, este și mai valoros. Cu toate acestea, pentru a-și păstra proprietățile nutritive și aromatice pentru mai mult timp, trebuie depozitat în mod corespunzător.

Când ar trebui să recoltați usturoiul pentru a păstra bulbii mari și gustoși și cum ar trebui să îl depozitați pentru a-l păstra proaspăt mai mult timp? Toate informațiile de care aveți nevoie pot fi găsite în articol.

Când ar trebui să recoltăm usturoiul?

Recoltarea usturoiului depinde de soiurile acestei legume, care pot fi de primăvară sau de iarnă. Primele, care sunt plantate primăvara, sunt recoltate la sfârșitul verii și toamna, din august până în septembrie. Pe de altă parte, usturoiul plantat toamna trecută este recoltat în luna iulie. Cu toate acestea, acestea sunt doar date calendaristice generale, deoarece multe depind de condițiile individuale de creștere.

Condițiile meteorologice sunt importante. Temperaturile ridicate din acest an au accelerat vegetația și recoltarea usturoiului are loc mai devreme. Cu toate acestea, trebuie să ne urmărim îndeaproape culturile pentru a ști când usturoiul este gata să fie săpat.

Și cum putem afla? Când jumătate din frunze sunt uscate și galbene, iar tulpinile florale rămase sunt drepte – atunci usturoiul este gata de recoltat. Bulbii trebuie de asemenea examinați. Ce puteți face pentru a-i face mai mari?

Modalități de a obține bulbi mari de usturoi

Când constatați că se apropie termenul limită pentru recoltarea usturoiului, trebuie să faceți două lucruri. Cu 2 săptămâni înainte de momentul în care intenționați să săpați căpățânile, nu mai udați usturoiul – căpățânile uscate nu vor putrezi și vor rezista mai bine la depozitarea îndelungată.

De asemenea, cu aproximativ 2 săptămâni înainte de recoltare, legați frunzele de usturoi pentru a stimula dezvoltarea părților subterane ale plantei. Acest lucru va face bulbii mai mari și mai rezistenți.

Nu ratați data recoltării. Bulbii lăsați în pământ prea mult timp pot începe să se crape, iar cuișoarele vor crește în afară. Un astfel de usturoi nu va fi potrivit pentru depozitare prelungită.

Cum se depozitează usturoiul?

Capetele de usturoi mari, dar încă compacte, sunt gata de recoltare. După săpare, acestea trebuie întinse la soare sau, în caz de vreme rea, într-o cameră uscată și aerisită. Capetele, curățate de umezeală, sunt curățate de pământ și atârnate la uscat. După aproximativ trei săptămâni, usturoiul ar trebui să fie uscat și gata pentru depozitare.

Metoda tradițională, folosită de secole, este ideală în acest caz. Aceasta presupune împletirea bulbilor de usturoi într-o împletitură. Tulpinile sunt împletite și din ce în ce mai mulți bulbi sunt atașați unul de celălalt, similar împletiturii. Această metodă permite aerului să circule între bulbi.

Bulbii pot fi, de asemenea, legați într-un „buchet”, plasați într-o cutie cu ventilație sau acoperiți cu făină și plasați într-o cutie. Indiferent de metoda aleasă, depozitați usturoiul într-un loc uscat, umbros și, de preferință, răcoros.

Leave a Response