Cardamomul este unul dintre cele mai vechi și mai valoroase condimente din lume. Acesta a fost folosit în gătit și în medicina naturală de mii de ani și a câștigat recent popularitate ca remediu pentru pierderea în greutate. Cum anume afectează cardamomul corpul nostru și cum ar trebui să îl folosim pentru a promova pierderea în greutate? Să analizăm proprietățile sale și beneficiile pe care le poate aduce în lupta împotriva excesului de greutate.
Cardamomul este un aliat puternic în lupta împotriva excesului de greutate și, în același timp, ne susține sănătatea. În trecut, era numit „bobul paradisului” și era atât de valoros încât a devenit un mijloc de plată care putea fi schimbat cu aur și argint. Acest condiment este cu adevărat aur pentru sănătatea noastră – vă vom explica de ce.
Pentru ce ajută cardamomul? Proprietăți de sănătate ale cardamomului
Cardamomul are o gamă largă de proprietăți de sănătate care contribuie la popularitatea sa. Are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene și analgezice. De asemenea, este cunoscut pentru proprietățile sale de favorizare a digestiei, ceea ce are un efect direct asupra pierderii în greutate. Studiile au arătat că cardamomul ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește metabolismul. Conform unui studiu publicat în Journal of Nutrition and Biochemistry cardamomul în cazul persoanelor obeze contribuie la reducerea greutate și reducerea colesterolului rău și a trigliceridelor.
Proprietățile termogenice ale cardamomului ajută la creșterea temperaturii corpului, ceea ce, la rândul său, accelerează procesul de ardere a caloriilor. Acest condiment este, de asemenea, o mină de vitamine. Pe lângă vitamina C, cardamomul conține și vitamine B, deci ne susține sistemul nervos și ne îmbunătățește starea de spirit. Riboflavina, sau vitamina B2, pe care o conține, este importantă pentru vederea noastră și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra stării pielii noastre. Fier, fosfor, magneziu și potasiul din cardamom susțin inima.
La ce se adaugă cardamomul?
Cardamomul este un condiment versatil care poate fi adăugat la multe feluri de mâncare. Este utilizat în mod tradițional în bucătăria indiană, arabă și scandinavă, ale cărei preparate sunt caracterizate de gustul și aroma lor unice. Se combină bine cu mâncăruri din carne, orez și deserturi. Cardamomul se adaugă, de asemenea, la cafea și ceai, în special în țările arabe, toate băuturile sunt consumate în acest fel. Doza zilnică recomandată de cardamom este de aproximativ 1-1,5 grame, echivalentă cu o linguriță mică. Consumul regulat al acestei cantități oferă beneficii pentru sănătate, fără riscul de efecte secundare.
Cafeaua vă irită stomacul? Beți-o cu cardamom
Consumul de cafea cu cardamom este o tradiție în țările din Orientul Mijlociu care câștigă popularitate în întreaga lume. Cardamomul adăugat în cafea nu numai că îi îmbunătățește gustul, dar și neutralizează efectul cofeinei asupra stomacului, ușurând orice indigestie. În plus cardamomul are proprietăți detoxifiante care ajută la curățarea organismului de toxine, ajută digestia și accelerează metabolismul. Prin urmare, merită să beți cafea cu cardamom, deoarece va contribui la o dispoziție mai bună și va ajuta la pierderea în greutate.
Cine nu poate consuma cardamom? Contraindicații
În ciuda numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, cardamomul nu poate fi consumat în siguranță de toată lumea. Persoanele cu alergii la ar trebui să evite consumul acestui condiment. Cine altcineva nu poate consuma cardamom? Oamenii Suferă de calculi biliari ar trebui să își consulte medicul înainte de a consuma cardamom în mod regulat, deoarece acesta poate crește riscul de atacuri de calculi biliari. Sarcina și alăptarea nu sunt contraindicații certe pentru consumul acestui condiment, dar în aceste situații este recomandabil să consultați un medic înainte de a adăuga cardamom în dieta dumneavoastră.