Sfaturi în grădină

Medicii lansează un avertisment: Cât de des trebuie schimbate așternuturile în timpul verii

Medicii au decis să emită cea mai recentă alertă. Acum puteți afla cât de repede să vă schimbați așternuturile vara – așa vă păstrați sănătatea.

Cu toții iubim un pat proaspăt, fără pată. Nu numai că ne face să ne simțim bine, dar este și foarte important pentru sănătatea noastră. Mulți dintre noi se confruntă cu disconfort atunci când se trezesc, cum ar fi un nas congestionat sau iritații ale pielii. Acestea pot fi cauzate de lenjeria de pat murdară, așa că este important să ne păstrăm paturile curate și proaspete!

Acarienii, ciupercile, bacteriile și resturile cosmetice se acumulează în pat, împreună cu părul și celulele pielii care cad peste noapte. Aceste resturi servesc drept hrană pentru acarieni, în timp ce microbii și bacteriile prezente sunt adesea generate de corpul uman prin transpirație, tuse, strănut și secreții. Pentru a preveni proliferarea acestor germeni și problemele aferente, este esențial să menținerea unei bune igiene a lenjeriei de pat și a accesoriilor de pat. Acum, cea mai recentă alertă din partea medicilor dezvăluie cât de des trebuie schimbate așternuturile.

Iată cât de des trebuie schimbate așternuturile în timpul verii

Schimbarea așternuturilor în mod regulat este esențială nu numai pentru confort, ci și pentru a preveni riscurile pentru sănătate. Studii recente au arătat că, după un an și jumătate de utilizare, pernele pot conține până la 17 tipuri diferite de ciuperci. Pentru a împiedica patul să devină un mediu ideal pentru proliferarea germenilor, ciupercilor și bacteriilor, este esențial să adoptați obiceiuri de igienă adecvate.

În general, așternuturile ar trebui schimbate cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru ajută la menținerea patului curat și la prevenirea proliferării microbilor dăunători. În timpul lunilor de vară, când transpirația crește, este recomandabil să să schimbați așternuturile de două ori pe săptămână. Dacă schimbarea frecventă nu este posibilă, cel puțin fețele de pernă ar trebui înlocuite în mod regulat, deoarece umezeala favorizează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor.

Pentru a asigura o curățare eficientă, cearșafurile și fețele de pernă trebuie spălate separat de restul rufelor. Utilizarea o temperatură de cel puțin 60°C pentru spălare este esențială pentru a elimina germenii și bacteriile. Este recomandabil să adăugați un antibacterian la detergentul obișnuit, mai ales dacă există copii în casă. După spălare, cearșafurile trebuie să fie uscate complet la soare. Evitați să le depozitați umede în dulap pentru a preveni proliferarea acarienilor și a microbilor.

Un truc util suplimentar este să nu faceți patul imediat după ce vă ridicați și să lăsați așternuturile expuse la aer poate ajuta la reducerea umidității și germenii. Adoptând aceste obiceiuri simple, vă puteți bucura de un mediu sănătos și curat chiar și în timpul zilelor toride de vară.

Leave a Response