Ți-ai îngrijit grădina încă de la începutul primăverii, dar în ghivecele tale apar nori de oaspeți neinvitați. Ei pot face ravagii în culturile tale, ceea ce te poate scoate din minți. Ce nu va urmări un melc? Folosiți un brevet simplu și bucurați-vă de liniște. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Limacșii sunt adevărați dăunători și pot distruge culturile într-un timp scurt. Nu e de mirare că încerci să le alungi din grădina ta în multe feluri. Ca ultimă soluție, apelezi la granulele albastre, însă substanțele chimice din acestea sunt, de asemenea, dăunătoare plantelor. Sunteți condamnat la eșec? Dacă te aprovizionezi cu bandă ieftină, vei bloca accesul melcilor în ghivecele și straturile tale.

După ce nu va merge un melc? Încercați cu siguranță cuprul

Banda de cupru este considerată cel mai recent hit în lupta împotriva melcilor. Este potrivită în special pentru grădinile în care creșteți plante în ghivece sau pe suprafețe ridicate. Pentru dăunători creează o barieră impenetrabilă și scapă de problemă o dată pentru totdeauna. Cum funcționează banda de cupru?

Când un melc o atinge, are loc o reacție chimică care este foarte neplăcută pentru melc. Mucusul în contact cu metalul produce un impuls electric care descurajează efectiv moluștele să treacă linia desemnată. Banda este ușor de utilizat și este suficient să o înfășurați în jurul ghivecelor, al pieselor turnate din beton sau să o aliniați sub garduri.

Cum să salvați plantele după un atac de melci? Pariu pe fortificare și nutriție

Un atac masiv de melci duce, de obicei, la frunze și tulpini mestecate, ceea ce afectează foarte mult starea plantelor. Pentru a se reface, acestea au nevoie de sprijin extern. Țesuturile mușcate au nevoie de mulți nutrienți pentru a se regenera, așa că cea mai bună soluție este să faceți îngrășământ făcut în casă. Veți avea nevoie de 2 căni de compost proaspăt și 10 litri de apă (de preferință apă de ploaie).

  • Umpleți o șosetă mare cu compost și puneți-o într-o găleată cu apă.
  • Lăsați să se acrească timp de cel puțin două zile, amestecând ocazional.
  • După acest timp, îndepărtați șoseta și folosiți soluția rezultată pentru a uda plantele o dată la două săptămâni.

SFAT! Puteți crește cu ușurință efectul ceaiului de compost. Trebuie doar să adunați puțină cenușă de lemn, de exemplu de la un șemineu, să o amestecați cu puțin pământ și să o presărați pe plante.

Articole conexe:

Aceste plante resping melcii. Semănați-le în grădină și dăunătorii nu vă vor ruina recoltele

Limacșii și afidele vor sta departe de grădina dvs. Super brevet