Murăturile sunt o garnitură excelentă pentru cină. De asemenea, sunt excelente ca gustare pentru sărbătorile de familie, motiv pentru care ne place să le pregătim în sezon. Cum se prepară murăturile? Cu miere, vor avea un gust complet diferit și cu siguranță vor fi pe placul tuturor gurmanzilor.

Există zeci de idei cum să preparați murături. Această legumă fermecătoare merge bine cu multe condimente, atât dulci, cât și sărate. Acest lucru ne permite să experimentăm cu arome și să ne bucurăm de o legumă diferită în fiecare zi. Ați încercat castraveții în marinată cu miere? Cu siguranță vă veți bucura de această combinație surprinzătoare.

Ce castraveți pentru iarnă în borcane? Acest tip este cel mai bun pentru conserve

Calitatea legumelor este esențială atunci când faceți conserve, așa că puneți în borcane castraveți din propria grădină sau dintr-o sursă sigură. Nu există nimic mai rău decât gustul chimic al pesticidelor care pot ajunge în legume. Cel mai bun soi de castraveți pentru murături sau fermentare sunt castraveții (un nume comun pentru castraveții de câmp care sunt potriviți pentru conserve). Lungimea lor variază între 5 și 15 cm, iar forma lor seamănă cu un cilindru alungit. De obicei, lungimea lor este de trei ori mai mare decât lățimea, ceea ce îi face fermi și crocanți. Pielea subțire a acestor castraveți este acoperită cu mulți negi, astfel încât nu este dificil să îi recunoașteți.

Cum se prepară castraveții în marinată de miere? Este o adevărată mușcătură

Castraveții murați în miere sunt o alternativă gustoasă de murături. Pregătirea lor durează foarte puțin, iar dacă faceți cantități mai mari, puteți folosi stocul toamna sau iarna. Rețeta de mai sus va face 12 borcane de 250 ml.

Ingrediente necesare:

  • 2 kg de castraveți mici (cornișoni),
  • 3-4 căpățâni de usturoi,
  • Allspice, frunze de dafin, boabe de piper negru,
  • 250 ml oțet,
  • 2 litri de apă,
  • 12 linguri de miere,
  • 2 căni de zahăr,
  • 4 linguri sare.

Se curăță, se decojesc și se taie castraveții în fâșii. Puneți-le strâns în borcane și adăugați în fiecare câte 2 condimente, o frunză de dafin, un cățel de usturoi și 2 boabe de piper negru. Apoi începeți să pregătiți marinada. Turnați oțetul, apa, mierea, zahărul și sarea într-o cratiță, amestecați și aduceți la fierbere. Se toarnă suficient în fiecare vas pentru a acoperi legumele. Înșurubați bine capacele și pasteurizați timp de aproximativ 10 minute într-un vas mare tapetat cu un prosop de ceai. Când scoateți borcanele, puneți-le cu capul în jos, iar după 15 minute, răsturnați-le și puneți-le pe un raft.

SFAT! Alegeți legume mici pentru borcane, astfel încât acestea să își păstreze crocantul. Dacă preferați castraveții cu coajă, îi puteți freca pur și simplu cu o periuță de dinți și îi puteți tăia curați în borcane.

Articole înrudite:

Adăugați puțin la borcanul cu murături. Chiar și soacra ta va cere rețeta

Castraveții fierți scârțâie când îi deschideți? Majoritatea oamenilor aruncă imediat borcanul. Chiar așa?