O cină rapidă nu trebuie să fie deloc dezgustătoare și nu trebuie să fie o mâncare congelată reîncălzită într-o tigaie. Poți face ceva mult mai bun. Luați doar paste, brânză mozzarella și ouă. Combinația acestor ingrediente este sățioasă, iar mâncarea este gata în câteva minute la propriu. Această rețetă este salvatoare atunci când ai un gol culinar în cap.

Internetul este o mină de idei și inspirație, inclusiv culinare. Este plin de rețete neobișnuite și de rețete care par atât de simple, încât este de mirare că nimeni nu le-a inventat încă. De exemplu, îmi plac rețetele cu un număr mic de ingrediente, cum ar fi două, trei sau patru. Mai ales dacă sunt ingrediente pe care le am întotdeauna acasă.

Cu ceva timp în urmă, am dat peste o astfel de mâncare pe canalul YouTube Kitchen Tips al lui Sunitha (puteți viziona videoclipul la acest link). De atunci, a devenit una dintre rețetele mele preferate. Este nevoie doar de trei ingrediente principale și un vârf de cuțit de condimente de bază, precum sare și piper, pentru a crea o cină gustoasă, hrănitoare și rapidă.

Luați trei ingrediente și pregătiți o cină rapidă. Tot ce ai nevoie sunt paste, ouă și brânză.

Ingrediente:

  • 300 g paste penne,
  • 150 g mozzarella rasă,
  • 4 ouă,
  • sare și piper după gust,
  • unt pentru prăjit.

Procedura de preparare:

Se sparg ouăle într-un castron, se condimentează cu sare și piper. Se amestecă cu un bici. Se adaugă pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet și mozzarella mărunțită. Asta este tot! Nu trebuie să adăugați nimic altceva la această cină rapidă.

Amestecați bine toate ingredientele. Brânza trebuie să acopere pastele uniform. Topiți două linguri de unt în tigaie. Se transferă în ea conținutul vasului. Se nivelează și se prăjește, acoperit, timp de 10 minute, la foc mediu. După ce a trecut acest timp, îndepărtați capacul, transferați omleta noastră de paste pe o farfurie și puneți-o înapoi în tigaie, dar cu cealaltă parte – nu cea care a fost deja prăjită. Se prăjește din nou, acoperită, timp de 10 minute.

După acest timp, presărați partea superioară a vasului nostru cu mozzarella rasă. Presărați cât de mult vă place. Încălziți încă câteva minute pentru a permite brânzei să se topească, apoi așezați cina noastră rapidă pe o farfurie. Și gata!

Articole înrudite:

Ouăle gătite în acest fel nu au nutrienți. O greșeală frecventă

Moale, tari sau amestecate? Știm care versiune a ouălor este cea mai sănătoasă.