Cum să gătești corect pastele? Mulți oameni le iubesc și sunt parte integrantă a mâncărurilor sărate și dulci. Prepararea lor pare banală, dar greșelile sunt ușor de făcut. Acestea sunt cele pe care le facem cel mai des.

Gătitul pastelor poate fi banal pentru cineva. La urma urmei, este unul dintre primele feluri de mâncare pe care mulți dintre noi învățăm să le gătim singuri. Ceea ce poate fi un șoc pentru mulți, încă facem câteva greșeli atunci când le preparăm. Acestea au un impact negativ asupra rezultatului final.

Când punem pastele în apă? Evitați aceste greșeli și obțineți paste perfecte de fiecare dată

Majoritatea greșelilor pe care le facem atunci când gătim paste sunt inconștiente. Vorbim despre pașii pe care îi facem înainte de a începe să le aruncăm în oală.

  • Folosirea unei oale prea mici. Pastele se vor dilata semnificativ în timpul gătitului, așa că este important să folosiți o oală mare care să le poată ține. În plus, pastele se vor găti mai uniform dacă sunt scufundate într-o cantitate mare de apă.
  • Sărarea insuficientă a apei. Gătirea pastelor în apă nesărată are un efect negativ asupra gustului și texturii. Atunci când pastele sunt fierte în apă sărată, pastele absorb sarea în întregime, în loc să o preia din sosul de la suprafață sau deloc. În plus, sarea acționează ca un stabilizator, ceea ce oferă o textură mult mai bună.
  • Adăugarea uleiului de măsline în apă pentru gătit poate părea o idee bună pentru a preveni lipirea, dar în realitate nu face decât să creeze probleme. Uleiul va face pastele fierte alunecoase, iar sosurile nu le vor acoperi bine.

Ce se poate face pentru a împiedica lipirea pastelor? Regulile de gătire a pastelor perfecte nu sunt cunoscute de toată lumea

Următoarea parte, care este gătirea pastelor în sine, este de asemenea plină de detalii și particularități care pot afecta rezultatul final. Este bine să le acordați atenție pentru a evita pastele lipicioase, de exemplu.

  • Pastele trebuie aruncate când apa fierbe, nu înainte. Dacă le aruncați în timp ce apa este încă rece, le va lua mult mai mult timp să ajungă la punctul de fierbere, iar gătitul nu va fi uniform.
  • Fierbeți-le prea puțin sau prea mult. Cea mai frecventă greșeală este fierberea insuficientă sau excesivă. Atunci când gătiți paste, urmați instrucțiunile de pe ambalaj și verificați-le cu un minut înainte de timpul sugerat. Singura modalitate de a ști când sunt gata este să le gustați în mod regulat.
  • Apa pentru paste este secretul pentru un sos perfect, cu o consistență mătăsoasă și groasă, astfel încât este important să puneți deoparte aproximativ o cană înainte de a scurge pastele. Când apa devine tulbure, înseamnă că pastele eliberează amidon în apă.
  • Clătirea pastelor îndepărtează stratul de amidon care le ajută să adere la sos. Dacă serviți pastele fierbinți, nu le clătiți niciodată după scurgere. Dacă intenționați să serviți pastele reci sau la temperatura camerei, clătiți-le pentru a nu se lipi.

Articole conexe:

Puteți face aceste paste cu doar două ingrediente. Este greu de crezut că sunt gata în doar câteva minute

Am sărat bulionul. Bunica Mary mi-a spus să adaug o legumă și să aștept 10 minute. Chiar funcționează