Pe măsură ce temperaturile cresc, acordăm o atenție sporită îngrijirii plantelor noastre. Le dăm suficientă apă în fiecare zi, astfel încât să se poată bucura de flori luxuriante și frunze verzi în viitor. Dar uităm adesea că gazonul nostru are nevoie de o atenție similară. Cum avem grijă de el?

O peluză uscată este un fenomen obișnuit în verile călduroase. Razele soarelui nu îi fac nicio favoare, iar dacă tăiați iarba prea jos, sunteți condamnat la pete galbene care nu contribuie la farmecul grădinii.. Atunci trebuie să acționați. Cum să știți când gazonul dvs. are nevoie de apă?

Cum să îngrijești un gazon uscat?

Dacă gazonul este galben și uscat după o secetă, acesta trebuie tuns scurt și greblat energicpentru a îndepărta firele moarte. Pentru a îndepărta și mai bine rădăcinile moarte ale ierbii și, de asemenea, pentru a permite aerului și apei să pătrundă mai adânc în sol, merită să verticalizați gazonul . Apoi gazonul apă în mod regulat. Udați abundent, astfel încât apa să pătrundă în straturile profunde ale solului. Udarea frecventă, dar blândă, nu va ajuta gazonul. Este mai bine să udați mai rar, de exemplu la câteva zile, dar foarte abundent.

După astfel de tratamente, iarba va începe să crească după o secetă în 3-4 săptămâni. Odată ce gazonul a înverzit din nou, ceea ce se întâmplă de obicei în septembrie, puteți aplica gazonului îngrășăminte de toamnă.

„Testul șurubelniței”. Faceți-o în grădina dvs.

Cu toate acestea, putem lua măsuri mult mai devreme și putem preveni uscarea completă a gazonului nostru. Dacă nu sunteți sigur dacă iarba dvs. este uscată, încercați un truc simplu.

După cum explică expertul în grădinărit Chris McIlroy în cartea The Grass People, tot ce ne trebuie este o șurubelniță.

„Există un test simplu pe care îl puteți folosi pentru a verifica dacă gazonul dumneavoastră este suficient de umed. Pentru a face acest lucru, înfigeți o șurubelniță în pământ. Dacă aceasta poate ajunge la o adâncime de aproximativ 15 până la 17 centimetri, este perfect – dacă nu, continuați să udați”

– explică el într-un interviu acordat The Sun.

Udarea gazonului nu este o chestiune simplă, mai ales dacă grădina noastră este foarte mare. Dar acum merită să luăm măsuri. Pentru cele mai bune rezultate, udați gazonul dimineațaînainte de răsăritul soarelui.

Articole conexe:

Semănați aceste legume în luna iulie. Vă veți bucura rapid de recoltă

Când și cum se taie pomii de măr? O singură regulă simplă și ramurile vor fi acoperite cu o mare de fructe