Sezonul castraveților a început, iar mulți se întreabă ce să adauge la murături pentru a le face ferme și crocante. Se pare că un singur ingredient, și anume o frunză, este tot ce trebuie pentru a face o gustare gustoasă.

Ce să adăugați la murături pentru a le face tari? Cred că știm cu toții durerea când deschidem un borcan de murături și acestea sunt moi sau goale în interior. Vă vom da câteva sfaturi despre de ce se întâmplă acest lucru și cum să îl prevenim. Greșelile pe care le facem sunt banale. Schimbă-ți doar obiceiurile și murăturile tale vor atinge o altă dimensiune a gustului.

Ce să adăugați la murături pentru a le face tari? Cheia este frunzele

Murăturile trebuie să fie ferme, suple și crocante. Acesta este momentul în care au cel mai bun gust. Dar cum să obțineți acest lucru? Cum vă asigurați că atunci când deschideți borcanul veți dori să le savurați și nu să le aruncați la coș? Puțini oameni își amintesc că frunzele sunt responsabile pentru fermitatea legumelor. Așa că nu uitați să puneți în borcane frunze de coacăz, cireș, stejar sau hrean.

Problema poate fi legată și de o temperatură prea ridicată sau de depozitarea delicateselor într-un loc însorit. Castraveților le place umbra parțială și o ușoară răcoare, așa că este o idee bună să îi depozitați în pivniță sau cămară.

Ce ar trebui să faci pentru ca murăturile tale să nu devină goale? Aici faceți o greșeală

Merită să alegeți specimene proaspete și mici. Dacă le cumpărați pe cele zbârcite, cu tulpinile tăiate, puteți uita că sunt perfecte. Și nu cumpărați castraveți pentru murături îngălbeniți – sunt complet nepotriviți.

De asemenea, este important să puneți legumele într-un castron și să le acoperiți cu apă rece după ce le cumpărați. Acestea ar trebui să stea la înmuiat timp de aproximativ trei ore pentru a se înmuia ușor în apă. După acest timp, ar trebui să fie spălate bine. Asigurați-vă că rupeți capetele înainte de a le pune în farfurie. Acest lucru poate fi făcut doar după baie. Atunci puteți fi siguri că vor fi gustoase.

Articole înrudite:

Nici bunica mea nu mai vrea să facă murăturile clasice. Ea tot spune că acestea sunt de un milion de ori mai bune

O rețetă veche pentru castraveți de la bunica mea. Schimbarea proporțiilor îi face crocanți și plini de aromă