Supă cremă de dovlecei este o cină de vis pentru zilele în care nu aveți timp să stați în bucătărie, dar totuși trebuie să mâncați ceva gustos. Rețeta pentru supa cremă de dovlecei este banală și oricine o poate face. Căutați un blender și cumpărați o brânză picantă.

Supa cremă de dovlecei este un fel de mâncare versatil. O puteți face ca o cină rapidă pentru familie sau o puteți comanda cu ușurință la un restaurant bun. Acest lucru se datorează probabil faptului că supa cremă de dovlecei este foarte ușor de preparat și are un gust foarte bun. Vă puteți juca de-a bucătarul-șef de la un restaurant de top pregătind-o singur, dar nu uitați de brânză – gorgonzola completează aroma.

Supă cremă de dovlecei – o cină rapidă pentru orice ocazie

Ingrediente:

  • 2 dovlecei medii,
  • aprox. 1,5 l de bulion,
  • 100 g brânză gorgonzola,
  • 1 praz mic,
  • 3 căței de usturoi
  • 30% smântână
  • sare, piper,
  • unt,
  • pentru servire: crutoane, semințe de dovleac sau chipsuri cu bacon.

Supă cremă de dovlecei – cum să o faci:

  1. Pregătiți o cratiță și încălziți în ea o lingură de unt. Adăugați prazul tocat și, când devine auriu, adăugați usturoiul presat prin presă. Prăjiți la foc mediu până când usturoiul își eliberează aroma.
  2. Spălați și tăiați dovleceii cubulețe. Adăugați-le în oală și fierbeți la foc mediu până se înmoaie. Apoi adăugați bulionul fierbinte și fierbeți timp de 10 minute.
  3. Adăugați brânza gorgonzola sfărâmată și o jumătate de cană de smântână. Se condimentează după cum este necesar și se amestecă cu un blender până la omogenizare.
  4. Serviți supa cremă cu crutoane cu ierburi sau chipsuri cu bacon. Chips-urile se pot face și cu mezeluri vechi, cum ar fi șunca Pădurea Neagră sau prosciutto crudo.

Și vedeți? Puteți avea o cină gustoasă fără niciun efort. Această rețetă de supă de dovlecei ar trebui să vă țină pe tot parcursul anului, nu doar pentru vară. Amintiți-vă, totuși, că pentru supa de dovlecei ar trebui să alegeți legume mai mici, tinere, care nu au semințe mari, tari. Și dacă vedeți că dovlecelul dvs. are o coajă închisă la culoare, tare, decojiți-l, deoarece poate fi amar.

Articole înrudite:

Această rețetă pentru fasole boabe este un hit pe internet. Ar fi bine să o încercați înainte să se termine sezonul

Este cea mai rapidă supă din lume. I-am servit-o soacrei mele. „Nu mai faceți ciorbă”.