Sfaturi pentru casă

Statul a început să dea 180.000 pentru fiecare ceh. Ultimele două luni, apoi îi pierdeți

Este surprinzător cât de puțin se știe despre diferitele subvenții și alocații pe care le puteți obține de la stat în 2024. Sunt în joc sute de mii de coroane, pe care mulți oameni le ratează pur și simplu pentru că nu află tot ce trebuie să știe sau pentru că informațiile nu ajung deloc la ei.

Ar fi bine să aplicați pentru ea

Între timp, oamenii se plâng de faptul că, de la 1 septembrie anul acesta, trebuie să nu mai folosească cazane din clasele de emisii 1 și 2, care sunt foarte poluante, iar statul nu mai are răbdare cu acest lucru. Din păcate, se pare că aproximativ 160 000 de gospodării continuă să folosească astfel de cazane.

Ce ar trebui să folosim pentru a plăti pentru înlocuire? Sunt bani pentru un cazan nou pe care pur și simplu nu îi avem,” vine adesea din gura unor astfel de persoane, care se numără de obicei printre cele dezavantajate social și cu venituri mici. Dar aici răspunsul este cu adevărat simplu. Statul va plăti pentru cea mai mare parte a acesteia, trebuie doar să o cereți și să nu fiți leneși. În caz contrar, ați putea pierde și o alocație generoasă.

În prezent, alocația pentru înlocuirea unui cazan vechi este de până la 180.000 CZK. Aceasta dacă îl înlocuiți cu o pompă de căldură. Această sumă va acoperi aproximativ jumătate din costuri. Dacă doriți să înlocuiți cazanul pe cărbune cu un cazan pe biomasă, veți primi o subvenție de 130 000 CZK, ceea ce este încă foarte bine.

Sunteți în regulă? Ar fi bine să afli.

Posturile vor scădea

Dar trebuie să vă grăbiți. Acest lucru este valabil doar pentru ultimele două luni, și anume până în ultima zi a lunii august, când trebuie depusă o astfel de cerere. După aceea, indemnizațiile vor continua să fie acordate, dar în cuantumuri mai mici, și anume 180 000 CZK și, respectiv, 130 000 CZK.

Sute de mii de coroane dacă vă predați vechiul cazan pe gaz. Cehii sunt bucuroși, au grijă de ei

Pe de altă parte, începând cu luna septembrie, va începe următoarea etapă, când vom începe să ne pregătim treptat pentru sfârșitul mai multor cazane pe combustibil solid, și anume cele care se încadrează în clasa de emisii 3 până la 5. Nu știm încă când se va întâmpla acest lucru, dar acestea vor fi deja supuse unor subvenții importante, deci cu siguranță nu este atât de departe.

Foto: Shutterstock, Surse., TZB Info

Leave a Response