Sfaturi pentru casă

Cel mai bun mod de a vă șterge jaluzelele de praf. Dintr-o singură mișcare și instantaneu

Curățarea jaluzelelor poate fi o sarcină dificilă. Praful se depune constant pe ele, iar jaluzelele nu pot fi pur și simplu date jos și spălate ca perdelele sau draperiile. Din fericire, tehnicile pot ușura considerabil munca.

Cum să curățați jaluzelele fără a le spăla

Dacă praful se depune pe jaluzelele dvs. în mare măsură, evitați spălarea lamă cu lamă – este incredibil de plictisitor și neplăcut. În schimb, înclinați jaluzelele cu fața spre dvs. și ștergeți-le pe toată lungimea în direcția înclinării. Apoi întoarceți jaluzelele și curățați cealaltă parte în mod similar. Dezavantajul este că veți rămâne cu o zonă mai mică la care nu puteți ajunge cu cârpa – și anume locul în care lamelele jaluzelelor se suprapun. Aceasta poate fi curățată separat cu o cârpă.

Aspiratorul ca ajutor la curățarea jaluzelelor

Una dintre cele mai eficiente modalități de a îndepărta praful de pe jaluzele este utilizarea unui aspirator. Nu uitați să modernizați aspiratorul cu un accesoriu pentru mobilă tapițată, dacă nu dețineți deja unul. Puneți atașamentul și porniți aspiratorul la cea mai mică putere posibilă. Apoi aspirați lamelele individuale ale jaluzelelor, una câte una. Pentru a preveni depunerea prafului, trebuie să repetați procesul de curățare în mod regulat.

Curățare rapidă și eficientă cu un duș

Dacă metodele anterioare nu vi se par potrivite, mai există o alternativă. Montarea și demontarea jaluzelelor nu este deloc dificilă, așa că puteți pur și simplu să le dați jos și să le faceți un duș complet. Această metodă este rapidă și eficientă. Faceți duș doar lamelele, nu și mecanismul de instalare. După duș, nu lăsați jaluzelele să se usuce la soare, astfel încât să se usuce cât mai repede și să nu lase pete inestetice. Iarna, soarele poate fi înlocuit cu un uscător de păr, dar este mai consumator de timp.

Curățați jaluzelele în mod regulat

Curățarea jaluzelelor poate fi o corvoadă, dar îngrijirea regulată merită. Oricare dintre metodele de mai sus ați alege-o, nu spălați niciodată ferestrele înainte de a curăța jaluzelele. Praful de pe jaluzele poate retușa ferestrele.

Leave a Response