Sfaturi în bucătărie

Trucul vechilor vietnamezi va asigura înmuierea instantanee a cărnii. Cu un singur ingredient, aceasta va fi minunat de suculentă

Carnea fragedă și suculentă este un deliciu pentru palatul tău. Răsfățați-vă cu o carne atât de gustoasă cu un truc care este absolut simplu.

Carnea de vită este mai dură și tinde să fie greu de mestecat atunci când este mâncată. Majoritatea rețetelor în care veți lucra cu această carne prevăd marinarea cărnii. Aceasta permite cărnii să se înmoaie înainte de gătire.

Carnea va rămâne fragedă

Bicarbonatul de sodiu este un ajutor popular nu numai în bucătărie și utilizarea sa este foarte largă. În acest caz, va ajuta carnea să se înmoaie, astfel încât să fie fragedă și suculentă atunci când este gata.

Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cărnii atunci când este marinată. Acest lucru face ca proteinele să se lege mai greu și menține carnea fragedă. Procesul este cunoscut mai ales sub numele de catifelare și poate fi realizat folosind nu numai bicarbonat de sodiu, ci și amidon de porumb. Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pe toate tipurile de carne, cu excepția peștelui.

Dacă vă decideți să încercați bicarbonatul de sodiu, frecați bucata de carne spălată cu bicarbonat de sodiu pe toate părțile și lăsați-o la frigider timp de 15 minute până la 3 ore. Lăsați carnea să se odihnească într-o pungă resigilabilă, într-un recipient din oțel inoxidabil sau din sticlă. Durata de timp în care lăsați bucățile de carne la marinat depinde de grosimea lor. Dacă veți prepara fripturi, este recomandat să le lăsați astfel frecate în frigider timp de cel puțin 1 oră.

Apoi clătiți sifonul de pe carne, uscați-o cu șervețele și apoi o puteți condimenta și găti sau frige ca de obicei. Soda trebuie să fie spălată de pe carne după marinare, pentru a nu imprima o aromă neplăcută. Nu este recomandabil să acoperiți peștele de dragul spălării ulterioare, deoarece carnea se va desface sub mâini în timpul acestei etape.

Velurizarea

Puteți nu numai să folosiți bicarbonatul de sodiu pentru catifelarea fripturilor, ci și să îl lăsați ca parte a marinadei. Pentru marinadă, folosiți mai puțin de o linguriță de bicarbonat de sodiu, sos worcester, sos de soia, oțet balsamic și usturoi proaspăt. Se lasă fripturile să se odihnească în frigider timp de 1 oră și apoi se prăjesc cu putere.

Dacă nu doriți să periați carnea, ci să preparați o soluție de bicarbonat de sodiu, veți avea nevoie de 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și ½ cană de apă pentru fiecare 350 g de carne. Următoarea procedură este aceeași ca pentru frecare. Din nou, nu uitați să clătiți carnea după ce o scoateți din soluția de sodă.

Leave a Response