Este una dintre cele mai populare plante cultivate la domiciliu. Nu este de mirare, deoarece impresionează prin aspectul său frumos și original. Cum să transplantezi o monstera? Este mai bine să fiți atenți, deoarece o singură greșeală o poate face să moară rapid.

Cheia pentru o plantă care crește frumos este ghiveciul potrivit, care trebuie să aibă suficient spațiu pentru a se dezvolta. De obicei, puteți cumpăra flori în ghivece subdimensionate în magazine, așa că este o idee bună să înlocuiți ghiveciul când ajungeți acasă. Cum să replantați o monstera astfel încât să crească frumos?

Cum să replantați o monstera? Sincronizarea este extrem de importantă. În caz contrar, planta poate să nu prindă rădăcini

Monstera crește în mod natural în pădurile tropicale, dar în Slovacia este excelentă ca plantă în ghiveci. Nu are cerințe ridicate, dar trebuie amintit că trebuie să stea într-un loc bine însorit, dar nu în plin soare deoarece frunzele s-ar putea arde. Cel mai bun substrat va fi un sol permeabil cu adaos de turbă.

Pe lângă udarea regulată, monstera necesită și o stropire a frunzelor. Cel mai bine este să faceți acest lucru la fiecare două sau trei zile. De asemenea, ar trebui să aibă un suport, de preferință un stâlp de bambus sau lemn. Ghiveciul pentru monstera nu trebuie să fie prea mic, deoarece atunci planta nu se va dezvolta. Cum să transplantez o monstera într-un recipient mai mare?

SFAT! Cel mai bun moment ar fi primăvara devreme, deci sfârșitul lunii martie/începutul lunii aprilie. În caz contrar, transplantul se poate termina prost. Frunzele pot începe să se îngălbenească și să se usuce. Așezați monstera într-un recipient care are drenaj. Acoperiți ușor rădăcinile cu pământ, având grijă să nu le deteriorați.

Cu ce să fertilizez monstera? Nu cumpărați substanțe nutritive de la magazin. Le puteți face singuri

Pentru a da un impuls plantei după transplantare, merită să îi oferiți puțin sprijin. În acest scop, îngrășămintele făcute în casă sunt foarte potrivite.

  • Coajă de banană. Puneți coaja într-un recipient și acoperiți-o cu apă caldă. Puneți-l deoparte peste noapte și udați planta a doua zi. Un astfel de îngrășământ va accelera creșterea monsterei și o va proteja de boli.
  • Ceai negru va furniza solului nutrienții necesari. Pur și simplu preparați ceai puternic și, când se răcește, turnați-l într-un recipient.

Articole conexe:

Ce nu-i place unei monstera și care este cel mai bun loc pentru a o pune? ABC-ul îngrijirii acestei plante nu foarte capricioase

Monkey Mask monstera cucerește camerele de zi ale gospodăriilor slovace. Puneți-o aici și va crește luxuriantă