Unii oameni se tem să prepare specialități asiatice din cauza indisponibilității ingredientelor. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Nu aveți nevoie de niciun ingredient sofisticat pentru a face murături în stil japonez. Probabil că aveți deja majoritatea acestora acasă.

Castraveții în stil japonez sunt un adaos grozav la cină. De asemenea, sunt buni pentru persoanele care pierd în greutate, deoarece sunt săraci în calorii și îi puteți mânca fără să vă faceți griji că vă depășiți limita zilnică. Cum să îi preparați? Rețeta este banală.

Rețetă pentru castraveți în stil japonez. O garnitură asiatică pe care o veți iubi de la prima înghițitură

Mulți dintre noi iubim mâncarea asiatică. Acest lucru este evidențiat, de exemplu, de mesele pline din restaurante cu astfel de preparate. Cu toate acestea, există și specialități pe care le puteți prepara singuri, cum ar fi murăturile în stil japonez, care sunt un excelent acompaniament pentru sandvișuri, carne și sosuri. Cu doar câteva ingrediente, putem prepara murături foarte gustoase, cu aromă orientală.

Ingrediente:

  • 20 de castraveți,
  • 3 linguri de ulei de susan,
  • cană de oțet de orez,
  • linguriță de piper,
  • linguriță de fulgi de chili,
  • 4 linguri de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • un bulb de usturoi.

Castraveți în stil japonez – o garnitură incredibil de gustoasă pentru cină. Preparare pas cu pas

Prepararea castraveților în stil japonez nu va face probleme – chiar și pentru bucătarii mai puțin experimentați. Trebuie doar să vă aprovizionați cu toate ingredientele, să vă sufocați mânecile și să treceți la treabă!

Metoda de preparare:

  1. Se acoperă castraveții cu apă rece și se lasă deoparte timp de o oră. Se spală bine castraveții, astfel încât să nu rămână pe ei particule de nisip sau alte impurități.
  2. Tăiați castraveții în felii care vă plac, subțiri sau groase.
  3. Turnați oțetul și uleiul într-un bol și adăugați condimentele. Se amestecă bine toate ingredientele.
  4. Puneți castraveții în borcane spălate și aburite. Se adaugă cățeii de usturoi și se toarnă peste amestec.
  5. Închideți bine fiecare borcan. Puneți-le într-o cratiță și adăugați apă pentru a acoperi 2/3 din fiecare recipient. Este important ca acestea să nu intre în contact unele cu altele.
  6. Fierbeți timp de 20 de minute, după acest timp scoateți-le din oală și puneți-le cu susul în jos. A doua zi, întoarceți-le. Serviți-le cu mâncărurile preferate. Poftă bună!

Articole conexe:

Această delicatesă a bucătăriei bulgare este noul meu răsfăț preferat. Pizza poate ascunde

Dacă le adăugați la murături, aroma lor vă va încălzi simțurile. Vecinii cer mereu rețeta