V-ați săturat ca melcii și melcii să vă distrugă grădina? Dacă da, asigurați-vă că plantați o lăptișor de matcă în grădina dvs. Aceasta este frumoasă și produce un suc alb care arată ca laptele, dar este toxic pentru dăunători. Totuși, aveți grijă să nu atingeți această plantă fără protecție. Protejați-vă corespunzător, deoarece poate fi periculoasă și pentru oameni și animale.

Milkweed este o plantă care arată superb pe proprietate. Are frunze decorative frumoase și, de asemenea, respinge dăunătorii, cum ar fi melcii și cârtițele. Merită să o aveți în grădină, dar trebuie să fiți atenți atunci când cultivați această specie.

Dacă aveți animale de companie, cum ar fi o pisică sau un câine, sau aveți un copil mic acasă, asigurați-vă că împrejmuiți corespunzător patul de lăptișor de matcă de acestea. Acestea nu pot avea acces la el deoarece seva acestei plante este toxică atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie. Nu riscați să li se întâmple ceva.

Cum arată o lăptișor de matcă? Frunzele sale sunt uimitoare prin frumusețea lor

Nu este posibil să descriem clar cum arată o lăptișor de matcă deoarece denumirea acestei plante include mai mult de 2.000 de specii. În plus, merită menționată și lăptișorul de matcă albastru sau lăptișorul cu frunze de migdale, cu tulpinile sale frumoase, colorate în violet intens.

Unele specii de lăptișor de matcă pot atinge înălțimi de până la 1,5 metri, dar există și specii scurte și discrete. Planta înflorește de obicei în mai sau iunie, timp de mai multe săptămâni, iar florile sale pot avea culori de la gri-albastru la verde și roșiatic.

Frunzele de lăptișor de matcă tind să fie gri-verzui și veșnic verzi ( lăptișor de matcă) sau lanceolate și verde închis (lăptișor de matcă Griffith). O caracteristică comună a tuturor speciilor acestei plante este seva albă – foarte otrăvitoare, astfel încât este recomandabil să purtați mănuși de protecție atunci când efectuați orice lucru în grădină cu această plantă.

Cum se cultivă milkweed? Indiferent de soi, condițiile sunt similare

Indiferent de varietatea de milkweed, toate aceste plante iubesc habitatele însorite și calde. Problema substratului este mai individuală. Majoritatea preferă solul uscat, ușor umed și permeabil, dar lăptișorul de mare preferă un sol mai umed.

Milkweed respinge dăunătorii, dar trebuie să o protejați corespunzător

Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți atunci când cultivați lăptișor de matcă. Sucul menționat anterior pe care îl conține, care arată ca laptele, este foarte toxic. Acesta conține compuși care acționează ca repelenți pentru insecte și melci, cum ar fi triterpenoidele (insecticide naturale) sau euphobronul, care deteriorează membranele celulare și paralizează centrii nervoși ai dăunătorilor. Acesta este motivul pentru care nu prea vor să se apropie de ea.

Cu toate acestea, sucul de lăptișor de matcă este periculos și pentru oameni și pentru animalele de companie. Contactul cu acesta poate duce la dermatită, formarea de bășici și ulcere. De asemenea, este foarte dăunător pentru ochi. Prin urmare, trebuie să efectuați toate lucrările din grădină cu această plantă purtând mănuși și ținând-o separată, de exemplu cu țăruși de lemn sau plasă.

Articole înrudite:

Ce flori nu le plac melcilor? Plantează-le și privește cum dăunătorii se duc la vecinul tău

În loc să vă îngrijorați mai târziu, acționați acum. Veți evita o infestare cu melci în grădina dvs. în timpul sezonului