Este cătina sănătoasă? Este unul dintre gusturile copilăriei pentru care merită să te întorci. Nu doar pentru sentiment, ci și pentru că este de fapt bogat în vitamine și minerale, ceea ce are un impact semnificativ asupra sănătății noastre.

Obișnuia să domnească suprem în grădinile de acasă. O dată pe an înverzea cu fructe dulci și acre care aveau cel mai bun gust direct din tufă. Coacăzele sunt un fruct nutritiv, cu puține calorii, bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Consumul lor poate aduce multe beneficii pentru sănătate. Fructele de cătină sunt mici, cântărind aproximativ 3-6 grame fiecare. Culoarea lor variază și poate fi verde, alb-gălbuie, roz, roșu sau violet închis.

Pentru ce sunt bune coacăzele? Includerea sa în dieta zilnică are numeroase beneficii

Fructele de cătină conțin vitaminele C, E și B și minerale precum fosforul, calciul și fierul. De asemenea, sunt o sursă valoroasă de aminoacizi, tanini, polifenoli, pectină, precum și alți nutrienți importanți. Antioxidanții sunt, de asemenea, prezenți în compoziția lor. Potrivit verywellfit.com, coacăzele sunt unul dintre cele mai nutritive și mai benefice alimente pentru sănătate, conform cercetărilor.

  • Coacăzele sunt un aliment excelent pentru inimă. Ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
  • Coacăzele au efecte anti-îmbătrânire, dau energie organismului și stimulează imunitatea.
  • Alegerea alimentelor care sunt bogate în mod natural în magneziu, cum ar fi coacăzele, poate ajuta la un control mai bun al nivelului de glucoză.
  • Coacăzele sunt folosite pentru a calma acizii gastrici și a trata indigestia. Ele elimină toxinele din organism, întărind astfel ficatul.
  • Conținutul de fibre din coacăze poate ameliora constipația. De asemenea, este bun pentru tratarea sindromului colonului iritabil.
  • Promovează vindecarea rănilor. Vitamina C conținută în coacăze este un antioxidant puternic și un precursor esențial al colagenului, care este esențial pentru regenerarea pielii.
  • Coacăzele previn căderea părului și încărunțirea prematură. De asemenea, ele hrănesc rădăcinile părului, făcându-le sănătoase și puternice.
  • Cantitatea mare de fibre oferă o senzație de sațietate și ajută la menținerea unei siluete subțiri.

Coacăzele pot fi consumate cu coajă? Gustări sănătoase și gustoase perfecte pentru vară

Pentru beneficii maxime pentru sănătate, cel mai bine este să consumați coacăzele crude. Gustul lor variază de la destul de acru la dulce, amintind oarecum de strugurii necojiți. Cu cât fructul este mai copt, cu atât este mai dulce. Înainte de a fi consumate, fructele trebuie spălate, pregătite și, dacă este necesar, tăiate de jos și de sus, deoarece pot avea un gust ușor lemnos. Coacăzele pot fi consumate ca atare, ca o gustare sănătoasă, împreună cu coaja. De asemenea, pot fi adăugate la o salată de fructe, folosite cu cereale pentru micul dejun sau iaurt, sau amestecate într-o salată proaspătă de vară.

Articole înrudite:

Nu mâncați niciodată fructe ca acestea. Acesta conține o substanță toxică

În familia noastră decojim coacăzele doar în acest fel. Nu veți găsi o metodă mai rapidă